חסר
תואר שני בהוראה M.Teach
להרשמה אודות
M. Teach היא תוכנית חדשנית המשלבת לימודים לתואר שני בהוראה יחד עם לימודי תעודת הוראה. היא מעניקה לבוגריה תואר מוסמך בהוראה ותעודת הוראה למסלול העל יסודי באחד מ-3 תחומי דעת: מתמטיקה, מדעי המחשב ואנגלית. התוכנית קיימת במדינות רבות, ופועלת זה מספר שנים גם במכללות החינוך המובילות בישראל.
M. Teach מיועדת למועמדות ומועמדים בעלי תואר ראשון (B.A.) במתמטיקה, מדעי המחשב, אנגלית ומקצועות נוספים שנושקים להם (וכן לבעלי תואר ראשון עם רקע חלקי בתחום המקצועי הנדרש), אשר אינם בעלי תעודת הוראה ומעוניינים ללמד בבתי ספר על יסודיים.
התוכנית נועדה להכשיר בוגרות ובוגרים השואפים למצוינות בהוראה ומעורים בתחומי הידע הדיסציפלינרי, שיש בידיהם את הכישורים, המיומנויות הכלים המתקדמים ביותר בתחום האישי-רגשי-חברתי, הדידקטי, הארגוני, הפדגוגי והטכנופדגוגי, וכן את היכולת לשלב ביניהם. בוגרות ובוגרים המחויבים לחינוך ורואים בו דרך חיים, בעלי אוריינטציה מוסרית והומניסטית מפותחת ורגישות לשוני האנושי בין תלמידיהם, אשר יחתרו לביסוס שיח חינוכי מכיל, רב תרבותי ומעצים.
התוכנית שואפת לשדרג את פרופיל העוסקים בהוראה ולהבטיח שבבתי הספר ילמדו מורות מורים משכילים אקדמית, רגישים, דינמיים, ובעלי כושר מנהיגות ותחושת שליחות חברתית ותרבותית, שישכילו להתבונן בשדה החינוכי שבו הם פועלים, לזהות ולנתח תהליכים, דילמות והזדמנויות חינוכיות, ולקחת חלק פעיל בפיתוח והעיצוב שלו.
לשם כך, תהליך ההכשרה מכוון להעניק לסטודנטים תחושת צמיחה, ערך ומסוגלות, התפתחות אישית, הצלחה ומימוש עצמי, חווית גילוי ומענה לסקרנותם ולמקצועיותם. הוא שם דגש על טיפוח חשיבה ביקורתית והתבוננות מעמיקה וחקרנית, הקניית מתודולוגיות וכלים פדגוגיים ומחקריים מתקדמים, ופיתוח הכשרה המותאמת לעידן הפדגוגי החדש של המאה ה-21.
באופן ספציפי במכללת סכנין, מטרת התוכנית היא הכשרת מורות ומורים אקדמאים בחברה הערבית בישראל, שיובילו את העשייה החינוכית בחברה על כלל היבטיה. מורות ומורים שיהיו מעורים בשינויים המהירים בידע, בסביבת הלימוד, במאפיינים התרבותיים ובערכים המנחים את החברה ואת התלמידים, ושיש להם רצון עז לעסוק בתחום ההוראה והחינוך, כמו גם את היכולת להתמודד עם האתגר המוצב בפניהם באופן ראוי.
תוכנית הלימודים מורכבת מלימודי חינוך, לימודי הוראה בתחום הדעת, והתנסות מעשית בבתי הספר. היא נמשכת שנתיים והיקפה 33 ש"ש, הכוללות יום לימודים אחד במכללה ויומיים של התנסות מעשית בבתי הספר.

סגל אקדימי
סטודנטים ובוגרים מספרים
- מבנה כללי
- תנאי מעבר
- קורסים
- סמינרים
- סדנאות
- התנסות מעשית
- קורסים
תנאי קבלה
- תואר ראשון במדעים מדויקים, במתמטיקה או בהנדסה עם ציון ממוצע של 70 ומעלה, או תואר הראשון בחינוך או במדעי הרוח והחברה עם ציון ממוצע של 80 ומעלה.
ריאיון קבלה. - בחינת כניסה בשפה הערבית, בהתאם להנחיות משרד החינוך (מיועדת רק לבוגרי מוסדות אקדמיים ששפת האם בהם היא איננה ערבית).
- מועמדות ומועמדים בעלי תואר אקדמי מחו"ל:
ציון של 85 ומעלה בבחינת יע"ל.
בחינת ידע דיסציפלינרית עם ציון של 75 ומעלה.סטודנטים שאינם בעלי רקע אקדמי בתחומים הרלוונטיים יידרשו ללימודי השלמה.