החזון של המכללה מושתת על העקרונות הבאים:
- להכשיר מורים בעלי יכולות מתקדמות ורמת ידע גבוהה והבנה של עקרונות החינוך הפדגוגיים הנחוצים לקהילה הערבית. הכוונה להכשיר את דור העתיד של מורים אשר בסופו של דבר יחליפו מורים ותיקים המלמדים על פי שיטות מסורתיות יותר שאינן מתאימות עוד לצרכי מערכת בתי הספר העכשווית ותלמידיה.
- המכללה מבקשת להכין את בוגריה להיות אנשי חינוך המכבדים, מעריכים ומטפחים ערכים תרבותיים, לשוניים ומסורתיים בקהילה הערבית כפי שנכון בכל עם, שפה ותרבות. אנו חותרים למורים אוטונומיים, שהינם בעלי יכולת ללמוד ולהתפתח מקצועית באופן תמידי בצל מערכת חינוכית משתנה, צומחת ומשתפרת כל הזמן.
- המכללה מקדמת בריאות ואיכות חיים ואורח חיים בריא בקרב הסטודנטים מתוך אמונה כי הם סוכני השינוי בתוך הקהילה והחברה: חינוך לחיי משפחה, מניעת התנהגויות מסוכנות, בריאות שיניים, תזונה נבונה, פעילות גופנית ומניעת מחלות.
כיום בעידן הדיגיטלי המתקדם שמתפתח ומשתנה בתדירות גבוהה, החזון של המכללה הוא להכשיר את הבוגרים שלה לעידן חדש של תהליכי הוראה בבתי הספר, הכשרה אשר תתאים לרוח השינויים בכל מערכת החינוך. על כן, החזון מתבטא בהקניה לסטודנטים חוויה מעניינת, עדכנית, עשירה ומהנה המבוססת על הענקת שירותים וארגזי כלים דיגיטליים מתקדמים ואיכותיים לכל הבאים בשעריה. המכללה כארגון רואה בעצמה כמוסד חינוכי בעל השפעה רחבת היקף, המוטלת על כתפיו אחריות גדולה להכשיר באופן מיטבי את דור העתיד של המורים שיהיה מסוגל להוביל את העשייה הבית ספרית העתידית למחוזות נפלאים. המכללה מחויבת להתוות את השינויים בעולם ההוראה והלמידה ולפרוש דרכים חדשות שיתאימו את האתגרים החינוכיים המשמעותיים המתבקשים בעשור הבא שלאחר הקורונה. המכללה גם כן מחויבת להתפתחות הסגל האקדמי ולהצטיידותו במיטב הכלים ע"מ שיוכל להוות מודילנג משמעותי ובעל השפעה.
בקרב הסטודנטים במכללה קיים מגוון רחב של סגנונות לימוד מועדפים. כמו כן, קיים תיעדוף בין הסטודנטים בכל הקשור לגישות או אסטרטגיות ייחודיות. יתרה מכך, יתכן וקיים בתכניות והתמחויות שונות או חוגים שונים נטייה גדולה לגישה או דגם מסוים. אי לכך, מוצעים דגמים מגוונים לרשות כל חוג ובהתאם לבחירת המרצים, ובהלימה עם התכנים שהם מעבירים, ובהתאם לתפישה שלהם לגבי העשייה החינוכית. על כן, חשוב לחדד את חשיבות האוטונומיה של החוגים והצוות המוביל בכל חוג בבחירת הכלים הרלוונטיים לעולם התוכן. חשוב לציין כי כל חוג יזכה לצוות מלווה ותומך במשימת הבחירה וההתאמה של הדגמים הן לצורכי המרצים והן לצרכי הסטודנטים. בדגמים שלהלן, חבר סגל מוזמן להשתמש בהם (באופנים שונים) לצד ההוראה הפרונטלית במכללה והסינכרונית בזום. יודגש כאן, כי ההוראה בזום תשלב מגוון רחב של פעילויות מתוקשבות ושימוש עשיר בכלים דיגיטליים.
לפי דגם זה, חצי מהלמידה תתבצע כלמידה בזום, בדגש על למידה אקטיבית ששמה את הלומד במרכז ומאפשרת לו להשתמש מקרוב בעושר של המרחב הדיגיטלי. הכוונה היא לאפשר ללומדים בזום להביע את הדעות שלהם, לנהל דיון, ולהתנסות מקרוב במשאבים אינטרנטיים שונים העשויים להקל על הלמידה ולסייע בהבנה.
במחצית השנייה, הלמידה תיערך סביב פרויקט הקשור לאחד הנושאים שהסטודנטים בוחרים. בחצי הראשון, הסטודנטים ילמדו את הרקע התיאורטי ויעמיקו בנושאים השונים, ובחלק השני הסטודנטים יעבדו בקבוצות סביב פרויקט מסוים (המבוסס על תוצר סופי). העבודה בפרויקט תיעשה בקבוצות של 3-4 סטודנטים תוך ניצול מיטבי של הטכנולוגיה והתקשוב להעמקה בתוכן הלימודי, תיעוד העשייה, וניהול התקשורת. המרצה יתפקד כמנטור, יפגוש את הסטודנטים, ילווה את התפתחותם, יעקוב אחרי התקדמותם, וגם יוודא ויעריך את עבודתם.
חשוב לציין כי למידה לפי PBL יכולה להיות משולבת גם בלמידה הפרונטלית ואינה מחייבת חצי של למידה בזום אינטראקטיבי. יתרה מכך, הדגם של PBL הינו דגם בפני עצמו שיכול להוות שליש אחד עצמאי מהשלושה.
הלמידה בדגם זה משלבת בין שימוש אקטיבי בפלטפורמת הזום, שבה הלומד מעורב ומשתמש בכלים דיגיטליים שונים, לצד הלמידה מבוססת סרטונים שבה הוא לומד דרך סרטים, כלומר צופה בסרטונים שונים ועונה על פעילויות ומשימות רלוונטיות (בסגנון של כתה הפוכה). במלים אחרות, דגם זה ישלב בין למידה סינכרונית מבוססת זום בשילוב עם למידה אסינכרונית מבוססת סרטונים המדמה את עקרונות הכיתה ההפוכה. למידה מבוססת סרטונים תשאף לפתח את הלומד כלומד עצמאי שמסוגל ללמוד בכוחות עצמו ולנצל את פוטנציאל הטמון בשימוש בווידאו. יצוין כאן כי השילוב בין שני הסגנונות ייעשה בנקודות הזמן הנכונות בקורס, בהתאם לתכנים ולצרכים השונים, ולפי ראייתו המקצועית של המרצה.
יש לציין דגם זה יכול לעמוד בפני עצמו ואשר ישולב כשליש בפני עצמו.
לפי דגם זה החלק הראשון של הקורס יתבסס על למידה סינכרונית בזום, והחלק השני ידגיש את למידת החקר כקבוצה, בדגש על בחינת הערך המוסף של השימוש בטכנולוגיה ובדיגיטציה לקידום למידה של תכנים, או הכנת פעילויות עשירות. לחלופין, השימוש בטכנולוגיה בדגש על שימוש בתוכנות ואפליקציות מקצועיות לקידום למידת תחומי תוכן ספציפיים. הסטודנטים בדגם למידה זה ייחשפו לאפליקציות ויישומים משמעותיים, יחקרו אותה בעבודה שיתופית (בזוגות או קבוצות) חשוב לציין שלפי דגם זה למידת העמיתים הינה תנאי בסיסי להתקדמות ולחקר. יש לציין דגם זה יכול לעמוד בפני עצמו ואשר ישולב כשליש בפני עצמו.
דגם למידה זה נחשב לדגם ידידותי וקל לביצוע וליישום, יכול לשמש מרצים רבים בשלב הכנה לקראת המעבר להטמעת דגמי הוראה מתקדמים (כדוגמת הדגמים שהוצגו קודם). ע"פ דגם זה הלמידה בקורס תחולק לשני חלקים עיקריים: 1) למידה סינכרונית המבוססת על הרצאות ומפגשים עם המרצה, בסגנון ההרצאות הפרונטליות רגילות אך בשילוב פעילויות וחוויות בזמן ההרצאה; 2) למידה אסינכרונית מרחוק המבוססת בעיקר על ביצוע משימות ותרגילים.
סימולציה נחשבת כאמצעי שנועד לגשר בין התיאוריה למעשה (פרקטיקה), והוא מבוסס על ניתוח מקרים אותנטיים וכולל תהליכי חשיבה רפלקטיבית וביקורתית.
כאמור, דגמי הלמידה לעיל יכולים לעמוד בפני עצמם באופן עצמאי, ויוכלו להיות משולבים ביניהם במודל הפדגוגי "שליש בריבוע". המרצה יחד עם ראש החוג ייקבעו איך להרכיב את הפאזל. נקודת הזינוק היא גמישות ואוטונומיה.