מלגת קרן סיוע - משרד החינוך

לסטודנטים הלומדים תואר ראשון B.Ed תשפ"א

مرفق رابط للتسجيل لمنحة مساعدة لطلاب اللقب الأول (سنة أولى حتى سنة رابعة)

ورابط شرح عن كيفية سيرورة التسجيل:

التسجيل متاح من يوم استلام رقم التعريف (קוד הזדהות) وحتى 10/12/2020

מיועד לסטודנטים הלומדים לתואר ראשון,  B.Ed. העונים על  התנאים הנ"ל

מחייב את התנאים הבאים:

1.    לסטודנט יש ילד אחד לפחות.
2.    תשלום שכר לימוד שנתי בסיסי מלא בגובה של 10,259 ₪ ומעלה.

ושמתקיים לפחות אחד מתנאי הזכאות המפורטים להלן:

א. המבקש ו/או בן/ת הזוג קיבל/ו ¬ קצבת הבטחת הכנסה מהמוסד לביטוח לאומי במשך 12 חודשים, מתוך 18 חודשים שקדמו לתחילת הלימודים לתואר ראשון או לתחילת לימודים במכינה הקדם אקדמית.

ב.  המבקש  קיבל תשלום לפי חוק המזונות (הבטחת תשלום), תשל"ב – 1972 מהמוסד לביטוח לאומי במשך 12 חודשים, מתוך 18 חודשים שקדמו לתחילת הלימודים לתואר ראשון או לתחילת לימודים במכינה הקדם אקדמית.

ג. המבקש ו/או בן הזוג קיבל "קצבה" - מלגת לימודים ועידוד השתלבות אברכי כוללים בתעסוקה ("מלגת הבטחת הכנסה לאברכים" מאגף למוסדות תורניים במשרד החינוך) במשך 12 חודשים, מתוך 18 חודשים שקדמו לתחילת הלימודים לתואר ראשון או לתחילת לימודים במכינה הקדם אקדמית. – (עדכון בדבר קבלת קצבה מתקבל האגף בכיר למוסדות תורניים במשרד החינוך – אין צורך לצרף אישור).

ד. המבקש מוכר כנכה על ידי המוסד לביטוח לאומי: נקבעה לו דרגת אי כושר להשתכר בשיעור של 75% לפחות והוא מקבל קצבת נכות כללית מהמוסד לביטוח לאומי.

סטודנטים שאינם רשאים להגיש בקשה לסיוע

•    סטודנט המחויב בתשלום שכר לימוד שנתי פחות מ- 6,159 ₪.
•    סטודנט הלומד במוסדות להשכלה גבוהה המתוקצבים על ידי המדינה, ומקבל סיוע במימון מעל 8,400 ₪. (למעט מלגת פר"ח, מענק פיקדון לחיילים משוחררים, הלוואה (מענק) מותנה של משרד החינוך, מלגת מפעל הפיס.
•    סטודנט הלומד במוסדות להשכלה גבוהה שאינם מתוקצבים על ידי המדינה, ומקבל סיוע במימון מעל  16,800 ₪
•    סטודנט הלומד במסגרת עתודה אקדמית ושכר הלימוד ממומן על ידי צה"ל.
•    סטודנט הלומד ללימודי תעודה (למעט לתעודת הנדסאי).
•    סטודנט הלומד לתואר מעבר למספר שנות הלימוד התקניות לתואר אקדמי.
•    סטודנט עם ליקוי למידה שאושרה לו מעל שנת לימוד נוספת.
•    סטודנט במעמד 'שומע חופשי'.
•    סטודנט הלומד להשלמת תואר.
•    סטודנט בעל תואר אקדמי (הסבת אקדמאים להוראה) 0סטודנט הלומד לתואר שני

لأي استفسار اضافي الرجاء التوجه لمكتب عميدة الطلبة على الرقم المباشر التالي: