מכללת סכנין להכשרת עובדי הוראה, ובמסגרת העבודה המעשית של תלמידיה, תמיד שמרה ולעד תשמור על מימוש הממשק שבין הלימודים התיאורטיים המתקיימים בין כותלה, לבין לימודי ההכשרה המעשית המבוצעים בשדות בתי הספר השונים באזור. לציין כי המכללה בסכנין הפעילה וממשיכה להפעיל, בתיאום מלא ובהלימה רבתי עם שותפי המכללה בבתי ספר אלו, רבבת פרויקטים ואין ספור יוזמות חינוכיות שמטרתן לטייב, להשכיל ולהעשיר את העשייה החינוכית המשותפת, וגם למען להצר ולצמצם את המרווח הקיים בכלל בין המוסד האקדמי לבין השדה על גווניו הלימודיים- חינוכיים וסביבותיו ההוריות והמשפחתיות כאחד.
במיזם חדש זה נרחיב את מעגל שיתופי הפעולה בין כלל הגורמים המרכיבים את הוויית האקדמיה- שדה, הנה חווייתית בעיקר. בהצעה זו אנו מאפשרים לתלמיד ב"ס להתייצב בעמדת המנצח על החווייה הלימודית- חינוכית, כאשר מונחת בידו מצלמה דיגיטלית מותאמת הפקה, צילום, הקלטה ועריכה. התלמיד לפי הצעתנו יוכל ללמוד אחרת ובעיקר דרך חווית צילומים תיעודיים שיובאו לשיתוף רפלקטיבי במעמד הרבים ובאקוסטיקה הכיתתית מאוחר יותר. לפרויקט שלנו קראנו "תמונה- קול" (תמונה אחת שווה אלף מילים). פרויקט זה עתידו להנגיש לשותפיו לזהות, להביע, להציג, ולהיטמע במעגלים הקהילתיים שהסטודנט חי בהם, מהצרים ביותר ועד להכי רחבים. פרי עמל הסטודנטים של המכללה ותלמידי ב"ה בתום הפרויקט זכה להופיע בסרטי הפרסום שהמכללה משווקת, ובאתרי ב"ס והמכללה וכן בטקסים הבית ספרים ובתערוכה גדולה רבת משתתפים ומוזמנים בעלי השפעה במישור הקהילתי במיוחד, ושיפיקוה בשיתוף הן המכללה והן בית הספר המפעיל את הפרויקט.
במהלך הפרויקט תלמידי בתי ספר בהנחיית פרחי הוראה מהמכללה חשפו את ביצועיהם וההשלכות של המהלך עליהם כתלמידים ועל האנשים בסביבתם, ואילו בסוף הפרויקט ביום התערוכה התלמידים המשתתפים יציגו את רשמיהם וחוויותיהם החיוביות והביקורתיות כלפי עצמם וסובביהם בהיבטי חברה, תרבות וחינוך ואיך ניתן ללמוד ממה שנאסף ולנסות לשנות . החומר התיעודי שהתלמידים אספו יהווה משא מחשבתי לכלל המשתתפים בתערוכה, לרבות לגורמי מפתח ולאנשים שנמצאים בעמדות כוח.
הפעילות הוקמה בשלוש מסגרות חינוך הנמצאות בתכנית ה- PDSשל המכללה ובינן: בית ספר יסודי עומר אבן אלחטאב בכפר מגד אלכרום , ובית ספר יסודי אלסלאם בסכנין ובית ספר אלבירוני בישוב עראבה.
במיזם "תמונה- קול"/ "photo voice" השתתפו סטודנטים בשנה ג' מהחוגים לערבית, אנגלית. הסטודנטים ייבחרו מבין אלה שמשתתפים בתכנית של ה- PDS. במיזם השתתפו כ 40 סטודנטים.
מטרות המיזם, קהל היעד ותרומתו לקידום החינוך והקהילה:
בשלב הראשון, הסטודנטים של המכללה נחשפו לרקע האקדמי ולספרות הענפה בנושא המיזם "תמונה-קול". בהמשך הם הוזמנו להתנסות בכלי הצילום ובכתיבה הרפלקטיבית על המצולם, פירושיו והשלכותיו. תוצרי המתנסה יוצגו בשיעורים בפני סגל ההוראה.
לאחר מכן, פרחי ההוראה לוו את תלמידי בתי הספר אשר נבחרו על ידי בית הספר להשתתף בפרויקט והדריכו אותם בכדילתעד את החומרים, שאסף בתמונות ובחיבורי הכתיבה, ולהביאם לידי ביטוי בתערוכה כללית בנושא, אשר צפויה להתממש במכללה בפני סטודנטים אחרים מהמיזם עצמו ומחוצה לו וגם מול הנהלת המכללה וסגל המרצים שבה.
השלב הבא יביא את הסטודנטים המשתתפים להעתיק ולהחיל את ניסיונם במיזם זה על תלמידי בתי הספר המשתתפים במיזם. כאשר כל סטודנט מהמכללה יידרש לאמן קבוצת תלמידים מבית הספר ויכשירם בצילום למען שיכפול החוויה והחלת התוצרים על כלל התלמידים בבית הספר שבתורם יוכלו להציג גם הם את עמלם בתחום במסגרת התערוכה הכללית של סוף שנה.
באשר למדריכים הפדגוגים, הם ילוו את צוות המורים והמחנכים ובוודאי את הסטודנטים במהלך ביצוע המיזם.
מדדי הצלחה במיזם:
המיזם פוטו וויס זכה לכיסוי של העיתונאות המקומית כמו עיתון אלסונארא ופאניט, והתגובות היו חיוביות מאד מצד אנשי חינוך: מר גיל חדש ראש תכנית אקדמיה כיתה אמר שפרויקט זה הינו לב לבה של ההוראה המשמעותית והינו ראשון מסוגו בכל המכללות ובכל המגזרים בישראל ובקש להפיצו באתר אקדמיה כיתה של משרד החינוך ומכון מופת.
פרופ' מחמוד חליל נשיא מכללת סכנין אמר שמטרת הפרויקט הראשית הינה הדוק הקשר והשותפות בין המכללה לבין בתי ספר, וגם הכשרת הסטודנטים והתלמידים להיות פעילים חברתיים אשר ביכולתם להשפיע ולשנות.