היחידה להכשרה/ עבודה מעשית במכללת סכנין
ראש היחידה: ד"ר טארק מוראד
הדרכה היא פעילות של אינטראקציה בין אישית שנועדה לסייע להתפתחותם של הפועלים בה. להדרכה מאפיינים ייחודיים: היא מתייחסת הן לתחום הקוגניטיבי והן לתחום האפקטיבי (רגשי) ונעה ביניהם באופן דינאמי. בנוסף קיימת בהדרכה אי סימטריה בין המודרך למדריך. ההדרכה מעמידה את הפועלים בה בהתמודדות . מתמדת, בה גם המכשולים הינם חלק בלתי נפרד מן הדרך) פלדמן ( 1994, אבן שושן מגדיר הדרכה כ: "הוראת דרך, ניהול בדרך הנכונה". קרון, ( 1995) מציינת כי מדובר בתהליך, מסע בדרך בו המדריך יודע את המטרה הסופית ואת הכיוון, אך הוא גם שותף פעיל החשוף לטעויות ולהפתעות במהלך מסלול זה.
ההדרכה הפדגוגית מוגדרת בספרות המקצועית כתהליך בינאישי מתמשך, שבמהלכו מסייע האדם המיומן לאדם המיומן פחות לפתח התנהגות וזהות מקצועית של מורה .(אנדרסון & שאנו ן1988).
האדם המיומן במקרה זה הינו המדריך הפדגוגי. המד"פ נושא תפקידים רבים ומגוונים החל ממדריך ומלווה, ועד למורה חוקר ((זילברשטיין, 2005) .
המד"פ מלווה את המתקשר להוראה במהלך ההתנסות המעשית בביה"ס המאמן, יחד עם המורה המאמן.
במחקרים נמצא שההתנסות המעשית מהווה חלק משמעותי ביותר בהכשרת מורים .בשנים האחרונות מודל עמיתות שדה-מכללה מעביר את מרכז הכובד של ההכשרה אל בתי הספר כחלק מתפיסה הפרקטית הדוגלת בשיתוף והדדיות ביחסי מכללה שדה.( זילברשטיין רייכנברג 2005).הוכיח עצמו כמודל התורם להצמחת פרח ההוראה וכניסתו הטובה יותר כמורה מתחיל לתוך ביה"ס.
סטודנטים בפועל מעריכים את הליווי הפדגוגי והדידקטי במידה רבה מאד וכן גם את המדריכים הפדגוגים ומורי הדידקטיקה (סמית ולב ארי, 2004). רייכנברג וורטהיים (2002) מצביעות על שני מרכיבי ידע שנמצאו כחשובים ביותר על-ידי המדריכים הפדגוגיים, והם: ידע בהדרכה-פדגוגיה וידע במיומנויות ההוראה.
מכללת סכנין-מכללה אקדמית להכשרת עובדי הוראה רואה בהתנסות המודרכת בהוראה את תכלית הלימודים העיוניים המתקיימים בה, ומייחסת חשיבות רבה להכשרתם של סטודנטים להוראה. בעבודה המעשית ניתנת ההזדמנות לפרחי ההוראה לחיות את חיי הכתה ובית הספר בצורה אמיתית תחת פיקוחם של מורים מאמנים בעלי ניסיון רב שנים בהוראה, ומדרכים פדגוגים (מד"פים) מנוסים ומוכשרים. בתוך כותלי בית הספר הסטודנטים נחשפים לגורמים השונים המעורבים בתהליך ההוראה והניהול בבית ספר המאמן. כמו כן הסטודנטים צופים בפעילויות המתרחשות בבית הספר ומנשים לדון ולנתח אותם, ובנוסף הם צופים בשיעורים, מכינים מערכי שיעורים, מלמדים ועושים הערכות.
העבודה המעשית במכללה נמשכת שלוש שנים ובמהלכם יכירו התלמידים את מערכת החינוך – מסגרות לימוד, תוכניות לימודים ואוכלוסיות שונות של תלמידים. פרחי ההוראה יכירו את תוכניות הלימודים, את ספרי הלימוד ואת העזרים הדידקטיים הנהוגים במקצועות הלימוד השונים, ויתנסו במגוון דרכי הוראה.
בעקבות ההכשרה המעשית ירכשו התלמידים הרגלי עבודה נכונים, ילמדו להכין מערך שיעור שקול ומנומק ויצטיידו בכלים שבעזרתם יוכלו לבנות יחידת לימוד ולפתחה. כל זאת בהדרכתו ובעזרתו של מדריך פדגוגי (מד"פ) המלווה באופן צמוד את תהליך ההכשרה.
מספר השעות המיועדות לעבודה מעשית בביה"ס נותן ביטוי לחשיבות העבודה המעשית. כאשר המכללה מקנה חמישית מתוכנית ההכשרה לעבודה המעשית בבתיה"ס המשתתפים באימוני הסטודנטים, נוסף לקורסים תיאורטיים בתחומי פדגוגיה ודידקטיקה אשר מיושמות באופן פרקטי בבתי הספר(חליל ואסדי 2002).
באמצעות העבודה המעשית המכללה משתדלת להשיג מטרות רבות בקשר לסטודנטים מהן:
על מנת להשיג מטרות אלה הנהלת המכללה דאגה להכין מד"פים/ות משכילים,ומותאמים למאה ה-21,חוקרים ולומדים וזאת דרך:
המכללה דואגת לקשר הדוק עם המסגרות החינוכיות אשר קולטות את פרחי ההוראה של המכללה וזאת דרך:
בחירת המסגרת לעבודה המעשית נעשית דרך התמחות, מסלול ההכשרה החינוכית לסטודנט: גני ילדים, בתי ספר יסודיים, חט"ב ומסגרות לחינוך מיוחד. מרכז ההדרכה הפדגוגית בוחר את המוסדות אשר משתתפים, בתי הספר אשר משתתפים בעבודה המעשית, בתיאום עם ראשי החוגים השונים במכללה.
פעילות ההכשרה נמשכת לפחות שלוש שנים כולל ימי ההכנה לפתיחת שנת הלימודים. כל אחד מפרחי ההוראה חייב להתייצב בבית הספר יום או יומיים בשבוע, נוסף לשבועיים מרוכזים במשך כל שנה. מספר השעות המוקנות לכל תקופת ההכשרה הן מ-540 עד 720 שעה לפי מקצוע ההוראה בו הסטודנט מתמחה.
ניתנת עדיפות גבוהה למרצים במכללה אשר השתתפו בלימודי הדרכה פדגוגית במשך שנתיים כ760 שעות וקיבלו תעודת הדרכה פדגוגית ממכון מופת. או מדריכים אשר עברו השתלמויות בהדרכה פדגוגית ע"י מומחים ממכון מופת בתוך כותלי מכללת סכנין. רכז ההדרכה פונה לראש החוג ומבקש שמות של מועמדים, ראש החוג בהתייעצות עם רכז ההדרכה בחוגי שולחים רשימת המדריכים הדרושים לרכז ההדרכה הכללי. רכז ההדרכה הכללי מבקש אישור ההנהלה למינוי השמות. לאחר אישור ההנהלה המדריך מתחיל את עבודתו לאחר קבלת הדרכה קצרה ממזכירות ההדרכה וראש החוג. ובאותה שיטה מופסקת עבודתו של המדריך הפדגוגית.
הקוד האתי של פרופסיה הוא מסמך המתאר את הערכים, המידות, הכישורים, המחויבות, וההתנהגויות המאפיינים את המשתייכים לפרופסיה כבעלי מקצוע מוסמכים וראויים לעסוק בו.
הקוד האתי של מדריכים הפדגוגים במכללות להכשרת מורים אמור להוות בסיס לצמיחתם בתוך המקצוע ולכלול אמות מידה להערכת התנהגותם הפרופסיונאלית.
גיבוש קוד אתי למדריכים פדגוגים במכללות להכשרת מחנכים נועד לעגן את זכותם לקבוע את מעמדם המקצועי ולהחליט באופן אוטונומי על המהויות המרכיבות את עבודתם.
ברוב ההחלטות המתקבלות במסגרת התפקיד נדרשת העמדה במבחן של נורמות מסוריות ושיקולים מקצועיים הנגזרים בחלקם הגדול מהסכמה בתוך קטמת ההשתייכות הפרופסיונאלית הקוד האתי אמור לתת ביטוי לתפיסת התפקיד על בסיס הידע הפרופסיונאלי של העוסקים בו ולהגדיר מאפיינים וסדרי תקדימיות של מחויבויות המדריך.
תהליך גיבוש הקוד האתי תורם להגדרה ולהבהרה של סוגיות מתוך עמדת המדריכים ומזמן שיח פעיל ומפרה של עמיתים העוסקים במלאכה.
ציון העבודה המעשית יינתן ע"י המד"פ ויכלול
20% ציון של מורה המאמן
20% פורטפוליו
60% ציון של המדריך
המד"פ אינו רשאי להפסיק את עבודתו המעשית של הסטודנט או להכשיל אותו מבלי לעבור את התהליך הנ"ל.
מכללת סכנין שואפת להפוך ההדרכה הפדגוגית להדרכה בשיטת השותפות עם בתי הספר ובך בית הספר נהפך מוסד להתפתחות מקצועית של פרחי ההוראה, בשיטה הזאת מס' הסטודנטים המתאמנים יגדל בבית הספר ויהיו הסטודנטים יותר מעורבים בבית הספר דרך הקמת פעילויות חברתיות, פרויקטים ויוזמות.
נבנה בשנה האקדמית תשע"א בתיאום בין אנשי המחשבים והוועדה של ההדרכה הפדגוגית במכללה.
המדפים אשר יתמנו יקבלו שם משתמש וסיסמה מהמכללה, כדי להיכנס לפורטל ההדרכה, בהתחלת השנה המד"פים מכניסים את שמות בתי ספר האימון אשר ייקלטו את פרחי ההוראה. וגם מכניסים את שמות הסטודנטים תחת הדרכתם ומשייכים את בסטודנטים לבתי ספר אשר יתאמנו בהם והמורים המאמנים. לאחר מכן על המד"פ לדווח על העבודה המעשית בסוף יום ההדרכה, הדיווח מתייחס לעשיית הסטודנטים במשך יום ההדרכה שהוא חמש שעות שבמהלכם על כל הסטודנט ללמד, לצפות, לשבת עם מורה מאמן, עם מד"פ וקבלת רפלקציה או משוב. וגם המד"פ מדווח על סדנת אימוני ההוראה השבועית.
ועל הסטודנטים לדווח על העשייה שלהם בכל שעור במשך יום האימון כמו לימוד, צפייה וישיבה עם מד"פ או מורה מאמן, בנוסף על הסטודנטים לדווח על סדנת אימוני ההוראה השבועית.
מזכירת ההדרכה הפדגוגית תפקח על הפורטל ותפנה למדריכים הפדגוגית במקרה של חוסר דיווח, והיא מדווחת להנהלת המכללה על הנעשה בפורטל.
בית ספר להתפתחות מקצועית: פורום PDS במכון מופת (2013)
ה- PDS הופיע לראשונה בשנת 1986 בדוח קבוצת הולמס Holmes group report , המורים של מחר (Tomorrows Teachers) למרות שדגם ה- PDS משלב אלמנטים כמו מרכז פיתוח (Clark 1990) ב"ס להתנסות, ובית ספר שיתופי (Goodlad, 1990 ), הדגם הזה הוא יותר שבית ספר מעבדתי, או מקום לפיתוח קליני של מורים טירונים. אבל הדגם נחשב להיות מוסד חדש (.(Holmes,1990
בשונה מהדגם המסורתי, דגם PDS יוצר שותפות בין בתי הספר והמוסד המכשיר את הסטודנטים להוראה (אריאב 2001 זילברשטיין 1995) .תכונית הכשרה זאת נותנת לסטודנטים את ההזדמנות ללמוד את ההוראה תוך כדי העשייה ההוראתית וההתנסות בפועל בבתי ספר (קיזל 2010).
אריאב וסמית מגדירות את השותפות כהזדמנות להתפתחות מקצועית סימולטנית של סטודנטים להוראה, מוריהם במוסד ההכשרה וסגל בית הספר. קוכרן- סמית ( Cochran Smith 1991) שרטטה שלושה דגמים אפשריים לשותפות זאת: דגם ההסכמה, דגם אי ההתאמה, ודגם התיאום השיתופי.
למרות שמספר רב של פילוט פרויקטים בדגם ה- PDS בוצעו במהלך השנים הקודמות לא נראתה עד עכשיו תכונית מפותחת בצורה מלאה. יוצרי התוכנית מדגישים שהמאמץ שלהם אינו דורש רק זמן עד שיניב את הפירות שלו בהכשרת הסטודנטים, ופיתוח ההתנסות המעשית שלהם אבל גם כמות משמעותית של זמן בכדי להגיע לרמה שבה יכולים להתפקד כמתוכנן. בחינת ספרות ה-PDS מגלה כמה נושאים משותפים לגבי המטרות והעקרונות ומהם התפקיד בפיתוח העבודה המעשית והכנת המורים וזה מקביל להוראה בבתי חולים במקצוע הרפואה (Goodlad1990;Holmes, 1990; Kenndy, 1990 ) .
באתרי ה- PDS כל בית הספר מעורב בהכנת פרחי ההוראה ולא רק המורה המאמן (Clark,1990;Goolad, 1990 ). על בית הספר להתפתחות מקצועית PDS לשקף את השונות הגיאוגרפית האתנית והכלכלית של אוכלוסיית הסטודנטים (Pach+,Pgach 1990)
Holmes (1990) טוען שהפעלת ה-PDS היא תוצאה של שיתוף פעולה בין אוניברסיטאות לבתי ספר
ל PDS יש כמה חסרונות כמו צריכת משאבים רבים (Zilpher, 1990), חוסר תכוניות מתאימות שמשלבים בין בתי ספר ואוניברסיטאות להכשרת מורים (.(Goodlad, 1990 בתי ספר מעטים יכולים להצטרף לדגם ה- PDS המוצע לכן פרחי ההוראה יצטרכו להכין את עצמם לתחרות על מקום להתנסות Zilpher,1990
בהקמת מערכיPDS הודגש הרצון להבנות תהליכי הכשרה הממוקדים בשדה.
יתרונות PDS
במערך ה PDS המד"פ ונציגי הכשרה נוספים (כמו מדריכים דיסציפלינאריים) עוסקים גם במתן ליווי מקצועי לבית הספר. בית הספר נתרם באמצעות משאבים מקצועיים.
תכנית אקדמיה כיתה, הינה תכנית חדשה להכשרת מורים המוצעת ע"י משרד החינוך שנועדה לשנות את פני העבודה המעשית במכללות, לרבות לעבור להוראה בצמד בכיתות הלימוד, תוך דגש על הלמידה המשמעותית בתהליכי הלמידה וההוראה. התוכנית מציעה שותפות רחבה ויותר משמעותית בין האקדמיה לשדה על פי המודלים של השותפות שהיו נהוגים למשך כמעט 10 שנים בישראל. התוכנית נותנת מענה לצפיפות בכיתה, תוך הצבת שני מורים, אחד ותיק ומנוסה והשני חדש, שילמדו בצמד. עיקר התוכנית הוא טובת התלמידים במוסדות החינוך ע"י הכשרת מורים מצוינים
בהוראה. מכללת סכנין חוברת למחוז ומשלבת סטודנטים שלה בבתי הספר, מוסדות לחינוך מיוחד וגני ילדים בצורה אינטנסיבית בשנה ג' ולמשך שלושה ימים במשך השבוע. המכללה יכולה לתאם בין עבודה מעשית ולימודים תיאורטיים במכללה ע"י כך שהמכללה פתוחה שבעה ימים בשבוע ולמשך עשר שעות כל יום.
ההכשרה לפי דגם אקדמיה כיתה מציעה כ-70% הוראה בצמד עם מורה ותיק ומנוסה בתוך הכיתה, וכ-30% השתתפות הסטודנטים בפעילויות שונות בין כותלי ב"ס, כגון השתתפות בימים חברתיים בבה"ס, יוזמות ופרויקטים אשר ייעשו בהחלטה משותפת בין הסטודנטים, המורים המכשירים, והמדריך הפדגוגי והמנהל.
המדריכים הפדגוגים בתיאום עם המרצים אשר מעבירים את ההשתלמויות להתפתחות המקצועית של המכשירים וכלל צוות בית הספר הם אלה אשר מביאים את הפרקטיקה ואת החדשנות לצוות המורים בבית הספר בכלל, ולמורים המכשירים בפרט. ומובילים תהליכי פיתוח מקצועי לצוות כולו.
המטרה העיקרית של תכנית אקדמיה כיתה הינה ביסוס שותפות בין המכללה לבין מוסדות החינוך במגזר הערבי. וזה עלול להשפיע על איכות תהליכי ההכשרה של פרחי ההוראה הדבר מתבטא בשותפות בין כל הגורמים המעורבים בתהליכי ההכשרה של הסטודנטים. שותפות זו נובעת קודם כל מהסכמת כל הגורמים על שותפות כזו שעורבים בה גם המחוזות והרשויות. התכנית גם שואפת לקידום הלמידה המשמעותית במוסדות החינוך.
מכללת סכנין הצליחה לבנות קשר מקצועי והדוק עם מאות בתי ספר במגזר הערבי במשך שנות פעילותה. רוב בתי הספר פותחים את שעריהם בפני הסטודנטים של המכללה, עשרות בתי ספר נמצאים בשותפות עם המכללה כבר הרבה שנים. לכן המכללה והנהלתה רואה בתוכנית "אקדמיה-כיתה" סוג של פרידת דרך בהכשרת המורים, והיא הכינה את כל הצוותים בין אם מדובר בראשי חוגים או רכז סטאז, השתלמויות והדרכה פדגוגית להתחיל ללמוד את התכנית ולהתחיל להכין את השדה, ה סטודנטים והמדריכים הפדגוגים.
התכנית היא מאד רלוונטית למכללת סכנין כי:
מכללת סכנין-מכללה אקדמית להכשרת עובדי הוראה רואה בהתנסות המודרכת בהוראה את תכלית הלימודים העיוניים המתקיימים בה, ומייחסת חשיבות רבה להכשרתם של סטודנטים להוראה. בעבודה המעשית ניתנת ההזדמנות לפרחי ההוראה לחיות את חיי הכתה ובית הספר בצורה אמתית תחת פיקוחם של מורים מאמנים בעלי ניסיון רב שנים בהוראה, ומדרכים פדגוגים (מד"פים) מנוסים ומוכשרים. בתוך כותלי בית הספר הסטודנטים נחשפים לגורמים השונים המעורבים בתהליך ההוראה והניהול בבית ספר המאמן. כמו כן הסטודנטים צופים בפעילויות המתרחשות בבית הספר ומנשים לדון ולנתח אותם, ובנוסף הם צופים בשיעורים, מכינים מערכי שיעורים, מלמדים ועושים הערכות.
העבודה המעשית במכללה נמשכת שלוש שנים ובמהלכם יכירו התלמידים את מערכת החינוך – מסגרות לימוד, תכניות לימודים ואוכלוסיות שונות של תלמידים. פרחי ההוראה יכירו את תכניות הלימודים, את ספרי הלימוד ואת העזרים הדידקטיים הנהוגים במקצועות הלימוד השונים, ויתנסו במגוון דרכי הוראה משמעותית והוראה בצמד. ובבית הספר מפתחים קהילות למידה .
לסטודנט ניתן מ18 עד 21 שעות עבודה מעשית במהלך הלימודים שלו. לרוב שש שעות בשנה ב' ו-12 שעות בשנה ג'.
היחידה כוללת 45 מדריכים פדגוגיים דיסציפלינריים וגנריים מעל יסודי, יסודי, גיל רך ובין מסלולי. וכ-600 פרחי ההוראה אשר מפוצלים לקבוצות בין 10-15 לכל מדריך לפי מסלול, שנתון וחוג. ההתנסות מתבצעת בבתי ספר מובחרים לפי קריטריונים אשר נבנו על ידי ועדת ההדרכה הפדגוגית במכללה ובשיתוף משרד החינוך מחוז צפון.
פעילות הרכז
תשע"ז : שם ההשתלמות היה הדרכה פדגוגית של מד"פים סכנין במסגרת תכנית אתגרים והמרצים ממכון מופת הקורס התקיים בחלקו במכון מופת וחלק אחר במכללה ימים מרוכזים היקף הקורס (60 שש). התחלה חודש אפריל וסיום חודש ספטמבר מס' מדריכים פדגוגיים בקורס15
תשע"ח : שם ההשתלמות הדרכה פדגוגית לפי מודל השותפות מכללה שדה PDS
שם המרצה: ד"ר אילנה דרור, היקף הקורס (ש"ש): 60 שש. ימים אינטנסיביים במהלך השנה
מס' מדריכים פדגוגיים היה 15.חוגים גיל רך וחינוך מיוחד
תשע"ט: ההשתלמות 60 ש"ש כללה 18 מדריכים פדגוגיים, נושא ההשתלמות היה PDS וחוק ההכלה וההשתלבות לכל המדריכים מכל החוגים. ההשתלמות נעשתה בימים אינטנסיביים במהלך השנה. המרצים היו ד"ר אילנה דרור ומרצים מהמכללה .
דגם מסורתי: לרבות פרחי הוראה מהסבה
דגם PDS לרבות שנה ב' וחלק מלימודי ההסבה: כולל 3 קבוצות ו12 קבוצות לפי תכנית אתגרים
דגם אקדמיה כיתה סטודנטים שנה ג'
תכנית אתגרים נתנה למכללה והיחידה להדרכה מעשית להרחיב דגם ה PDS ל150 סטודנטים מחולקים ל15 קבוצות לפי מסלול והתמחות. ובדגם זה ניתנה לפרחי ההוראה ההזדמנות להכיר מקרוב את מערכת הבית ספרית, ולנסות להיות חלק מבית הספר. בתכנית גם המורה המאמן ייקח חלק בהכשרת והערכת פרחי הוראה ביחד עם המדריך הפדגוגי. ותדירות המפגשים בין השותפים בהכשרה תהיה יותר גבוהה. בנוסף תתקיים קהילות למידה בין האלמנטים המעורבים בהכשרה כולל פרחי ההוראה עצמם כי הם יהיו חלק ממרחב ההיברידי. והמד"פ תהיה תפיסה שונה כלפי הכשרתו של הסטודנט בבית הספר, המדריך יהיה מעורב יותר עם המורה המאמן מעבר לשיעור הבודד. בנוסף שכל השותפים מרוויחם מהשותפות. כי השותפים יוצרים תרבות משותפת.
במשך שלוש שנים של העבודה המעשית בתכנית אתגרים בדגם ה- PDS נבחרו בתי ספר ומורים מאמנים מדרגה גבוהה מאד ונוצרה שותפות בין המכללה לבתי ספר המאמנים דרך מתן השתלמויות משותפות בין המדריכים ומורים מאמנים, ונוצרו מרחבי למידה חדשים שצריכים להתמשך בגלל היעילות שלהם בהתפתחותם המקצועית של פרחי ההוראה, המורים המאמנים ושאר סגל בית ספר המאמן.
כמו כן קהילות הלמידה חייבות להמשיך ולהתפתח על מנת לתרום להכשרתם של פרחי ההוראה. בנוסף תתקיים עבודה מחקרית על ההכשרה בדגם הענמיתות
דגם הPDS הנה דגם שמחזק את השותפות והעמיתות בין המכללה לבתי הספר, ובו בית הספר כולל והמורים המאמנים רואים עצמם כחלק מהכשרתו של פרח ההוראה. לכן חשוב מאד להרחיב את הדגם הזה ללימודי ההסבה וההמשך.
מוביל תחום ההכשרה המעשית: הוא רכז ההדרכה במכללה ד"ר טארק מוראד
באמצעות העבודה המעשית המכללה משתדלת להשיג מטרות רבות מהן:
ההכשרה המשית בדגם ה-PDS תתמקד בעיקר בשני ישובים קרובים מאד למכללה והם סכנין ועראבה. בחירת בתי ספר בשני היישובים תהיה בתאום עם משרד חינוך מחוז צפון, מנהלי בתי ספר והרשויות שמייצגות ע"י מנהלי פסגה וכמובן עם המכללה דרך ראש היחידה להכשרה מעשית והצוות של המד"פים.
משתתפי הצוות המכללתי
בהכשרה לפי המודל הזה ישתתפו מהמכללה: רכז לימודים, רכז הדרכה פדגוגית, ראשי חוגים ורכזי הדרכה בחוגים וכמובן המדריכים הפדגוגים.
לתכנית ייבחרו מד"פים מנוסים בהדרכה בכלל ו-ב PDS בפרט בכדי שיהיו המובילים האקדמיים בתכנית זאת. המדריכים יהיו אנשי הקשר של האקדמיה לבתי הספר ויהיו אחראים על קיום ההכשרה מבחינה תיאורטית וידאגו לקיום קהילות למידה במרחב ההיברידי. כמו כן ידאגו לקיום מחקרי פעולה בכדי ללמוד מהתוצאות בכדי לשפר את ההכשרה באופן מתמיד, כמו כן מנהלי בתי ספר ביחד עם רכז ההדרכה במכללה ימנו את המורים המאמנים ומורה אחראי על התכנית ובך שהסטודנטים יוכשרו בהורה ובמחקר על ידי מורים מאמנים ותיקים ומנוסים
פעולות מתוכננות לעמידה במטרות
כל מכללה שואפת לקידום היכולות האישיות של הסטודנטים, למיצוי היכולות הפדגוגיות של המרצים והמדריכים ולשיפור תהליכי ההוראה, הלמידה וההערכה. שימוש פדגוגי מושכל בכלים טכנולוגיים חדשנים ובמשאבים עשירים שמעמידה רשת האינטרנט מאפשרים לקיים קשר קבוע בין הסטודנט והמרצה (מדריך), למנף את התקשורת בין הסטודנטים, ולנהל מערכת של הגשת מטלות הכוללת גם משוב מדויק ומקצועי של המרצה (המדריך).
עם התקדמותה של "תוכנית התקשוב הלאומית" במערכת החינוך, גבר הצורך בסטודנטים להוראה שמסוגלים להיות ראשי החץ להטמעת הלמידה המתוקשבת שמשלבת פדגוגיה חדשנית במוסד בו ייקלטו. על מנת שהמורים לעתיד יוכלו לעשות זאת, עליהם לחוות למידה מתוקשבת מיטבית במהלך הכשרתם כפרחי הוראה.